У Рівному голови ОТГ говорили про взаємодію між громадами

9 липня відбувся круглий стіл на тему «Налагодження взаємодії між ОТГ Рівненщини для спільного вирішення актуальних проблем».

Зустріч мала на меті визначити ті актуальні проблеми, які на сьогодні стоять перед об'єднаними територіальними громадами. Під час зустрічі піднімались питання адекватності розподілу коштів державного дорожнього фонду, спірних моментів реалізації медичної реформи, якості процесу передачі земель у власність громад, взаємодії із райдержадміністраціями та інші.

По останньому з питань, про стосунки із РДА, обговорення було найбільш емоційним. Адже не є таємницею ситуації, коли в окремих районах керівники місцевих державних адміністрацій замість допомагати об'єднаним громадам, всіляко протидіють їхнім ініціативам. І тут вже стоїть питання про послідовність державної політики. Адже і Президент з Кабміном, і облдержадміністрація декларують та на практиці сприяють посадовцям ОТГ у їхній діяльності, то чому окремі РДА займають іншу позицію.

Тож представники об'єднаних територіальних громад запропонували, до остаточного вирішення цих спірних питань на законодавчому рівні, ініціювати на рівні області розробки певного алгоритму взаємодії органів влади різних рівнів.

У зв'язку з цим постало питання про спільний майданчик для взаємодії між громадами та вироблення спільної позиції по важливим питанням. В якості такої платформи Сергій Пилипчук, Бугринський сільський голова, запропонував Асоціацію ОМС.

Так, під час засідання круглого столу він презентував колегам Місцеву асоціацію органів місцевого самоврядування «Об'єднані територіальні громади Рівненщини» та закликав усі ОТГ до об'єднання зусиль.

Голови ОТГ позитивно відгукнулись на таку ініціативу та обіцяли винести її на розгляд місцевих рад.

Захід організовано Рівненським Центром розвитку місцевого самоврядування за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування

Читайте також