У Рівному хочуть відкрити регіональний центр онкології

фото ілюстративне

Північно–західному регіональному центру онкології у Рівному бути. Це вкотре підтвердив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час брифінгу з нагоди ста днів роботи на посаді, повідомляє управління охорони здоров'я Рівненської ОДА. Нагадаємо, вперше таке рішення було прийняте на початку жовтня під час роботи в області парламентського комітету з питань здоров’я нації, меддопомоги, медичного страхування. Тоді голова комітету Михайло Радуцький зазначив:

«Регіональний онкологічний центр створений у Кривому розі. На створення аналогічного закладу у Рівному необхідно небагато коштів, адже основна велика робота тут пророблена. І Офіс Президента, і Комітет ВРУ будемо ініціювати пошук інвестицій, щоб побудувати центр у Рівному. Адже він дуже потрібний. І найголовніше це те, що тут є необхідні фахівці».

Центр має працювати на теренах Рівненського обласного протипухлинного центру. Проблема визріла вже давно. Адже пацієнтів з інших областей держави, котрі отримують у протипухлинному центрі спеціалізовану допомогу, збільшилося у два з половиною рази, констатував головний лікар закладу Григорій Максим’як. Тому фізичне розширення площі центру дасть змогу збільшити медперсонал, поліпшити надання медичної послуги.

Читайте також