У Рівному комісія з питань хаотичної забудови відвідала два будівництва (ФОТО)

Сьогодні, 4 лютого, тимчасова контрольна комісія з вивчення питання хаотичної забудови міста Рівного, створена за ініціативи секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна, провела перше виїздне засідання. Члени комісії відвідали об'єкти будівництва, щодо яких надійшли скарги від рівнян. Мова йде про будівництво на вулиці Дачна, 44 та Корольова, 15В.

На території, обгородженій парканом, на вулиці Корольова вже вирито котлован та проводяться підготовчі роботи. Місцеві мешканці звернулись до міської влади, адже на думку людей ця будова не відповідає цільовому призначенню даної земельної ділянки.

"Цю землю в оренду здавали під торговий центр. На даний момент планують побудувати п'ятиповерховий будинок з торговими площами і дев'ятиповерховий будинок з квартирами", - повідомила місцева мешканка Наталія.

Людям опонують архітектори, які розробляли проект. Кажуть будова має змішане використання.

Позицію тимчасвої депутаської комісії висловив її голова, секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

"Будівництво на Корольова буде призупинене. Вони тільки почали тимчасові роботи робити. Вони будуть призупинені і забудовник подав сам проект на зміну плями забудови. Після того, як документацію розглянуть і затвердять, можливо будівництво на цій ділянці відновлять, але тільки за умови, що забудовнику вдасться порозумітися з людьми. В будь-якому разі правильно було б, якби будівництво повністю відповідало цільовому призначенню", - зазначив Віктор Шакирзян.

Також комісія відвідала будівництво у приватному секторі на вулиці Дачній. Представники комісії поспілкувались із місцевими жителями та забудовником. Тут люди скаржились що замість приватного мав постати багатоквартирний будинок на 4 поверхи з мансардою.

Після діалогу із членами комісії міськради, забудовник згодився зменшити поверховість та пообіцяв надати офіційний лист, який гарантуватиме, що багатоквартирної забудови на цій ділянці не буде.

Віктор Шакирзян зауважує, що квартир у цьому будинку відповідно до законодавства у цьому районі міста не може бути. Про що і було суворо попереджено забудовника. За словами секретаря міськради, у забудовників та громадян мають бути рівні права. Комісія і надалі має намір проводити виїздні засідання за зверненнями людей та в міру можливості допомагати рівнянам у боротьбі з хаотичною забудовою міста.

Читайте також