У Рівному кваліфіковані кондитери презентували свої роботи

Кваліфіковані кондитери вразили талановитими роботами та вже отримали запрошення від роботодавців

Різдвяний настрій талановито передали у своїх кваліфікаційних виробах випускники Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, які навчалися за професією «Кондитер». Світлана Рибачок, майстер виробничого навчання, досвідчений та закоханий у професію кондитер, на запитання, які ж інгредієнти використали слухачі, аби з’явилися на світ справжні шедеври, відповіла просто:"Любов!".

Саме з відповідальністю і натхненням працювали майбутні кондитери впродовж усього навчання. 6,7 місяця активної, творчої, цікавої та серйозної роботи на базі навчально-виробничого комплексу РЦПТО ДСЗ, що на вул. Івана Підкови, 17а у Рівному, і справжній професійний кондитерський талант проявився у кожному виробі!

На державній кваліфікаційній атестації, як правило, слухачі вчаться презентувати себе, виділитися з-поміж одногрупників, зацікавити роботодавців, продемонструвати перспективність та готовність працювати. Поза сумнівом, нинішнім кондитерам це вдалося!

Заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко наголошує:

«Відмінна матеріально-технічна база навчального центру для підготовки кваліфікованих робітників є гарантом їх конкурентності, високого рівня професійності, а команда досвідчених, професійних викладачів і майстрів виробничого навчання готові максимально передавати власний досвід і знання. Суттєвим важелем в успішному  навчанні безробітних є тісна співпраця РЦПТО із роботодавцями. Саме завдяки спільній роботі визначаються пріоритетні напрями навчання, корегуються навчальні плани, формуються оптимальні умови проходження виробничого навчання і практики».

Безробітні, направлені на навчання Рівненським міським центром зайнятості, Березнівською районною філією Рівненського обласного центру зайнятості, Сарненським районним ЦЗ, та Луцьким МЦЗ Волинського ОЦЗ, пройшли справжній професійний вишкіл, відпрацьовуючи навички у навчальній майстерні кондитерів, яка створена і обладнана з урахуванням  вимог сучасного ринку. Тут свої перші професійні кроки робили нинішні уже визнані кондитери-початківці ВікторіяЄвтушок та Олена Шумада. Їхні вироби – дивовижний торт із помережених оксамитових і макових коржів, прикрашений казковою героїнею, та ніжний тортик із апельсиновими прошарками, прикрашений трояндами і метеликом. До слова, Вікторія Євтушок - талановитий декоратор, отож, сміливо працює із оздобленням. Апетитним та досконалим став виріб  і НаталіїРадивонюк: шоколадний  поливаний торт із цікавим яблучним прошарком, оздоблений симпатичними ялинками.

Серед кондитерських виробів – різдвяне печиво, горішки, пряники глазуровані. Поза сумнівом, на таких професійних кондитерів чекають у кондитерських майстернях та пекарнях! Тим часом, свої професійні здібності слухачі вже продемонстрували під час виробничої практики у закладах: ПрАТ «Теремно Хліб», Шведському кафе «Fika», Коровайному Домі «Март». Приємно, що практично усі кваліфіковані кондитери отримали реальні пропозиції від цих роботодавців, дехто планує започатковувати власну справу.

Із успішним завершенням професійного навчання у РЦПТО ДСЗ випускників привітала Руслана Бодренко і урочисто вручила свідоцтва державного зразка. Приєднуємося до привітань і бажаємо професійного зростання та вдячних поціновувачів кондитерських талантів!

 

Читайте також