У Рівному ліквідували ЖКП "Галицьке"

Фото - ілюстративне

Відповідний проект рішення оприлюднили на сайті Рівненської міської ради. Житлово-комунальне підприємство "Галицьке" було утворене для утримання багатоквартрних житлових будинків та прибудинкових територій. Однак, упродовж останніх років мешканці почали створювати ОСББ та обирати управлінські компанії для обслуговування будинків.

У поясніювальній записці на сайті Рівнеради зазначають, що збитки від від фінансово-господарської діяльності підприємства у 2019 році склали 700 тисяч гривень.

- Всі ці та інші чинники, як то несплата мешканцями за послуги з утримання будинків, зростання тарифів на електроенергію, обслуговування ліфтів, значне податкове навантаження, призвели до неспроможності підприємства конкурувати з приватними структурами, які надають такі ж послуги, - йдеться у повідомленні.

За результатами конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку, затверджених рішенням виконавчого комітету Рівненської міської ради, всі житлові будинки, які перебували на обслуговуванні ЖКП «Галицьке» з 01.11.2020 передано в управління ТОВ Управлінська компанія «Житло Сервіс Рівне».

Читайте також