У Рівному може з'явитися парк мініатюр найвідоміших світових пам'яток

фото ілюстративне

У Рівному можуть створити парк мініатюр. Відповідний проект подано на Громадський бюджет Рівного.

За словами автора проекту Олени Бойко, все частіше рівняни ловлять себе на думці, що місць для культурного відпочинку в місті замало, а тому непогано було б створити щось нове та цікаве. Саме це і спонукало рівнянку на ідею створити у Рівному місце, куди можна було б піти зі своєю сім`єю, запросити друзів та здивувати гостей міста. Таким місцем, на її думку, може стати саме парк мініатюр.

Він передбачає естетичне облаштування культурного, пізнавального, сучасного та цікавого місця відпочинку для жителів та гостей міста, в якому будуть розміщенні фігури відомих в усьому світі пам`яток, таких, як Ейфелева вежа у Франції, міст “Золоті ворота” в США, статуя Христа Спасителя в Бразилії, лондонський Біг-Бен у Великій Британії, Статуя Свободи у США тощо на кшталт парку "Міні-Європа" у Брюсселі.

- Планується ландшафтне облаштування території парку. Жителі та гості міста зможуть не тільки прогулюватись парком та робити фото, а й дізнаватимуться історію виникнення пам`яток та їхню цінність зі стендів і з вуст екскурсовода, - каже авторка проекту Олена Бойко.

Пропонують розташувати парк мініатюр у парковій зоні між вулицями Чорновола, Котляревського та Басівкутською. Наразі триває розгляд цього проекту спеціальною експертною комісією. Якщо комісія затвердить цей проект, він потрапить на голосування, яке стартує в середині вересня, де рівняни, яким також подобається цей проект, зможуть його підтримати.

Розрахований бюджет проекту складає 1,5 млн грн.

Читайте також