У Рівному нагородили спортсменів-переможців Чемпіонатів світу і Європи

Голова обласної ради Олександр Данильчук спільно з виконувачем обов’язків голови ОДА Ігорем Тимошенком привітали та вручили грошові винагороди переможцям та призерам командного Чемпіонату світу і чемпіонату Європи з дзюдо серед спортсменів з вадами зору.

Нагадаємо, що командний чемпіонат світу з дзюдо проходив 5 липня в м. Форт Вейн (США), участь в якому взяли 158 спортсменів з 31 країн світу. До слова, дані змагання є рейтинговим у відборі для участі у літніх Паралімпійських іграх 2020 року.

У складі національної збірної команди України участь у змаганнях брали 7 спортсменів та 2 тренери з Рівненщини. 

Зокрема, Никита Омельчук, Давид Хорава, Олександр Назаренко, Олександр Помінов, Юлія Галінська, Ірина Гусєва, Анастасія Гарник.

Чемпіонат Європи відбувся з 26 по 28 липня в м. Генуя (Італія). Учасниками змагань були 130 спортсменів із 18 країн Європи, з яких 6 спортсменів – з Рівненщини.

У підсумку чемпіонами Європи стали Давид Хорова та Олександр Назаренко. Бронзовими призерами чемпіонату Європи стали Людмила Логацька та Анастасія Гарник, Олександр Помінов та Юлія Галінська посіли 5 місця.

У медальному заліку збірна команда України виборола перше загальнокомандне місце, здобувши 3 золотих та 4 бронзових медалей.

Підготовку спортсменів до змагань здійснювали Заслужені тренери України Михайло Романкевич, Ірина Качковська та Іван Іваницький.

З 1 по 5 серпня у місті Пітешт (Румунія) відбувся чемпіонат світу з веслування на байдарках та каное серед юніорів та молоді до 23-х років, де Андрій Шкарнига виборов дві бронзових медалі. Підготував спортсмена до змагань тренер Олександр Максимчук.

Всі спортсмени та їх тренера отримали грошові сертифікати на загальну суму 180 630 тис. грн. 

Прес-служба Рівненської обласної ради

Читайте також