У Рівному намічається злиття двох управлінь в один департамент: що відомо про це

Заступник міського голови Рівного Володимир Дяк анонсував утворення департаменту інфраструктури та благоустрою. Нова структура «поглине» вже існуючі управління житлово-комунального господарства та транспорту і зв’язку в одне. Це дозволить ефективніше використовувати наявний ресурс та залучати додаткові інвестиції у комунальну сферу міста.

Створення такого департаменту, за словами Володимира Дяка, є вимогою часу. Інші міста вже перейшли на таку модель ведення міського господарства і вона приносить свої плоди.

– Зараз ці управління працюють так як можуть і з тим що мають. Інтегрувати їх в один департамент вкрай необхідно для перемовин з інвесторами, щоб можна було залучати якісь інвестиції. Також буде мобільніше вирішення питань. Зараз люди більше займаються бюрократичною машиною, збиранням підписів і інших процесів, а департамент буде швидше виконувати завдання. Буде один керівник, але будуть окремо люди, які відповідатимуть за кожну сферу окремо, – пояснив заступник міського голови Рівного.

Наразі невідомо, хто може очолити департамент. Попередньо депутати Рівнеради на сесії мають прийняти рішення про його утворення.

– Процес створення потребує часу та дотримання вимог законодавства. Ми не можемо перестрибнути ті чи інші процеси, які мають відбутися. Це процес нелегкий: треба пройти відповідні комісії, пояснити конкретні цифри, – зазначив Володимир Дяк.

У міській раді сподіваються, що структурні зміни допоможуть пришвидшити закупівлю комунальної техніки, тролейбусів та автобусів, а також запровадження електронного квитка у громадському транспорті.

Читайте також