У Рівному нетверезий 21-річний молодик викрав автомобіль

У ніч на 11-те квітня увагу рівненських патрульних привернув автомобіль «Mercedes-Benz 310D» - він стояв на пішохідному переході з "аварійкою", але без увімкнених фар. Трапилось це на перехресті вулиць Литовська-Шухевича-Князя Володимира. 

Як тільки засвітився зелений сигнал світлофору, автомобіль різко почав рух. За ним поїхали патрульні. Коли бус зупинився, поліцейські побачили у ньому розбите бокове скло, а водій пересідав то на пасажирське сидіння, то на водійське і врешті почав тікати. Про це інформує відділ комунікації області. 

Молодика наздогнали, але він відмовлявся будь-що пояснювати. 

Правоохоронці встановили власника авто і зв'язались із ним у телефонному режимі. 

Виявилось, він вдома, а авто залишив на ніч під будинком. 

Тож, на місце події викликали слідчо-оперативну групу. Згодом встановили, що за кермом мікроавтобуса був 21-річний мешканець обласного центру. Як виявилось, він перебував у нетверезому стані - алкотестер показав 1,94 проміле алкоголю в організмі. 

За кермом авто він опинився, розбивши бокове скло, двигун завів шляхом замкнення проводів запалення. 

Слідчі внесли відомості про подію до ЄРДР за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України. Хлопця затримали та повідомили про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом. Наразі йому обрали й запобіжний захід - особисте зобов'язання. 

У відділі комунікації поліції області додають, що 21-річний чоловік щиро розкаюється у вчиненому. До кримінальної відповідальності він раніше не був притягнутий, але порушував правила дорожнього руху. 

Читайте також