У Рівному невдовзі оголосять всеукраїнський конкурс на облаштування скверу

Фото - Yuzhny.info

Серед проектів рішень міськвиконкому, які планують винести на найближчу сесію, - затвердження Програми та умов всеукраїнського конкурсу на кращу проектну пропозицію облаштування скверу на розі вулиць Соборної та Петра Дорошенка.  Мета конкурсу - визначити найкращу проектну пропозицію щодо благоустрою території (облаштування скверу) на розі вулиць Соборної та Петра Дорошенка. Знайти найкраще просторове і композиційне рішення скверу, яке буде метафорично відображати образ Волі як колишнього передмістя та історичного району Рівного, та пов’язувати його з філософською інтерпретацією поняття терміну “воля”. Площа ділянки орієнтовно 690,26 м.кв.

Вулиця Соборна є магістральною вулицею загальноміського значення. Вулиця Дорошенка - житлова вулиця. Проект облаштування має вирішити існуючі інфраструктурні проблеми:

  • знищений газон,
  • відсутність зони відпочинку,
  • відсутність освітлення,
  • відсутність вуличних меблів.

Ці проблеми є важливими з огляду на те, що розвиток громадських зон є пріоритетним для пожвавлення використання міста його мешканцями. Даний об’єкт повинен бути доступний для всього населення, в тому числі і для маломобільних категорій.

Бенефіціарами проекту є пішоходи, що рухаються вулицями Соборна та Петра Дорошенка та громадяни, які відпочивають в центральній частині міста. Враховуючи, що вулиця Соборна є основною транспортною артерією Рівного, то інтенсивність руху тут пішоходів, громадського та приватного транспорту є дуже високою.

Якщо члени виконкому підтримають Програму, невдовзі оголосять конкурс. Попередньо відомо, що реєстрація на участь в конкурсі відбудеться з 20 травня по 27 червня 2019 року.

Читайте також