У Рівному обговорили новий закон про неплатників аліментів (ФОТО)

Суддя-секретар судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Рівненської області Надія Ковальчук долучилася до обговорення питання щодо винесення державними виконавцями протоколів про адміністративну відповідальність батьків, які не сплачують аліментів, у вигляді суспільно корисних робіт.

У Головному територіальному управлінні юстиції у Рівненській області відбулася робоча зустріч щодо впровадження Закону України № 7277 «Про внесення змін в деякі законодавчі акти щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом удосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». До обговорення долучилися начальник Рівненського міськрайонного відділу з питань пробації Олександр Адамець, заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький та керівництво Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області.

"Мін’юст активно бореться за права жінок та дітей. І боротьба з боржниками аліментів – це один із пріоритетних напрямків нашої роботи, — зауважив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук. — Саме на це і спрямований Закон № 7277. Утім ефективна і результативна робота у цьому напрямку не можлива без співпраці з органами судової влади і місцевого самоврядування. Адже, наприклад, згідно із новим Законом, виконувати суспільно корисні роботи боржник може у комунальних підприємствах. Переконаний, що тільки разом, спільними зусиллями і напрацюваннями ми зможемо захистити право дітей на гідне життя".

"Захищати права дітей — першочергове завдання кожного з нас, — каже суддя Надія Ковальчук. — Аби покращити і пришвидшити процес вчасної і повної сплати батьками призначених виплат, ми вже в найближчий час вивчимо й проаналізуємо судову практику, пов’язану з питанням сплати аліментів. Ми зацікавлені в тому, аби несумлінні батьки, які заборгували власним дітям, не тільки повернули кошти, але й навчилися вчасно сплачувати виплати, визначені державою на утримання та забезпечення нормального рівня життя дітей".

 За повідомленням прес-служби суду

Читайте також