У Рівному обговорили проблеми обласної школи вищої спортивної майстерності (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Два рекорди у міжнародних змаганнях, 15 – в українських та понад тисяча медалей вищого ґатунку. Такі результати за чотири роки показали вихованці обласної школи вищої спортивної майстерності. Заклад готує учнів з олімпійських видів спорту, які вдало виступають в чемпіонатах України, Європи, світу, Кубках Європи і світу, Олімпійських іграх.

Про роботу тренерів закладу, досягнення його учнів та й в цілому галузі спорту сьогодні підсумували під час колегії управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА.

Так, керівник обласної школи вищої спортивної майстерності Леонід Камлочук наголосив на значенні закладу у спорті Рівненщини:

«За 4 роки вихованці закладу брали участь у майже 150 чемпіонатах Європи та світу. На міжнародних аренах їм вручили 70 медалей – золото, срібло та бронзу. В цілому ж виступи учнів школи принесли більш як половину очок від усіх зароблених для Рівненщини. Ми, по-суті, «кузня» спортивних кадрів».

Керівник обласної школи вищої спортивної майстерності Леонід Камлочук

Втім, стати справжнім навчально-тренувальним комплексом школа не може, адже не має своєї бази. Для підготовки спортсмени змушені їхати до інших міст. Потребує й оновлення застарілий інвентар. Така ситуація спостерігається чи не в усіх видах спорту. Тому, наразі це найголовніше питання, яке турбує усю спортивну громаду.

З тим, що хороша навчально-тренувальна база надзвичайно необхідна, погоджується заступник голови ОДА Олександр Корнійчук:

«Ми це розуміємо, тому сьогодні виділяються великі кошти на співфінансування об’єктів спортивної інфраструктури. За них будуються комплекси, футбольні поля та дитячі майданчики у районах. Також сьогодні вже працює техніка на відведеній ділянці під універсальний спортивний комплекс на вулиці Макарова у Рівному. Окрім того, вперше за кілька років збільшили фінансування галузі спорту більш як на третину».

Наприкінці колегії найактивніші спортивні громади Рівненщини відзначили нагородами від обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Читайте також