У Рівному офіційно стартувало будівництво спорткомплексу на Макарова (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

У Рівному на 11 гектарах зведуть універсальний спорткомплекс

7 серпня масштабне будівництво на Макарова стартувало. На майданчику вже почала працювати техніка, розрівнюють територію, встановили огорожу.

«Рівненщина чекала цього майже 10 років - стільки часу минуло від народження сміливої ідеї до початку її втілення. І ось сьогодні офіційно стартувало будівництво спорткомплексу на Макарова. На цей об'єкт в цьому році передбачили 50 мільйонів гривень з різних джерел фінансування. 5 мільйонів спрямували з обласного бюджету, Державний фонд регіонального розвитку виділив 30 мільйонів, ще 15 – це державна субвенція на спорудження спортивних арен. До речі, будівництво спорткомплексів – це нова державна програма, відповідно до якої такі палаци спорту мають з’явитись у шести областях України. І Рівненщина – єдина, де вже розпочали будівництво», - розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

І-ша черга спорткомплексу передбачає будівництво універсальної спортзали для ігрових видів спорту з трибунами на 3000 місць та з можливістю проведення змагань навіть міжнародного рівня.

Як розповів Олексій Муляренко, споруда, передусім, буде використовуватись для саме рівненських спортсменів. Земельна ділянка закріплена за обласноюспеціалізованою дитячо-юнацькою спортивною школою олімпійського резерву. У закладі займається близько 800 спортсменів, проте на сьогодні там відсутні нормальні умови для занять.

«В таких умовах, в яких перебуває наш спорт дуже важко готувати спортсменів. Але наші тренери роблять неможливе. Тому спорткомплекс суттєво покращить можливості для тренувань з багатьох видів спорту. Окрім того, споруда дасть можливість збільшити кількість наших вихованців до 1,5 тисячі. Це стане значним поштовхом для популяризації здорового способу життя на Рівненщині», - прокоментував директор ОСДЮСШОР Сергій Шимосюк.

Важливою перевагою даного спорткомплексу є те, що за потреби, він трансформуватиметься в концертний або виставковий зали. Це буде багатофункціональна споруда на Рівненщині, до того ж єдиний об’єкт такого роду на Західній Україні і один з не багатьох в державі.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також