У Рівному підвели підсумки туристичного бізнесу за минулий рік (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

2017 рік був одним з найактивніших в туристичній галузі Рівненщини. Докладено максимум зусиль для іміджу та розвитку туристичної інфраструктури. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

 

У першу чергу, це створення мережі туристичних офісів: їх є вже п’ять – в Острозі, Корці, Володимирці, Сарнах, Дубенському районі, ще три будуть відкриті у цьому році. Це і проект «Медове коло», і проведення веломарафонів, маркування та знакування туристичних маршрутів. Активно працює сайт «Рівненщина туристична».

«Але приваблення туриста – це лише початок. Для подорожуючих важливими є зручне сполучення, ефективна навігаційна система та сучасний рівень туристичного обслуговування, - наголосив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко під час засідання обласної туристичної ради. - Таким прикладом може слугувати «Тунель кохання». Це перший туристичний проект, який облаштовуємо за державний кошт. Майже 700 тисяч гривень по програмі Фонду регіонального розвитку спрямували на покращення зручностей для відвідувачів».

Нині в «Тунелі кохання» вже є великі дерев’яні альтанки, стежки до них, уніфіковані місця для торгівлі, встановлені біотуалети, а також вже придбали дитячий майданчик. Поряд приватний бізнес будує готель і заклад харчування. А ще є гарний майданчик з ковкою, щоб молодята могли давати шлюбні обіцянки у найромантичнішому місці Рівненщини.

Цьогорічний туристичний сезон має бути не менш активним. Як розповіла заступниця голови ОДА Світлана Багатирчук-Кривко, продовжиться співпраця з іншими областями. Так, вже 19 квітня в Дубенському замку за участю колег із Тернопільщини та Волині говоритимуть про сучасний туристичний менеджмент. А 27-30 квітня перейматиме досвід Рівненщини делегація з Дніпропетровщини.

Чималі основні зусилля будуть спрямовані і на подієвий туризм у 2018 році. Туристам пропонуватимуть унікальні фестивалі такі як: «Острог ренесанс», рок-фестиваль «Тарас Бульба», джас-фестиваль «Art Jazz Cooperation", етно-фестивалі «Вогняна сова» та «Буща папороть», веломарафон «Поліська січ», етно-тур-фест «Бурштиновий шлях», обласне свято «Музейні гостини», фестиваль культури та побуту «Красносільські вітряки», дитячий фестиваль «Новомалинська Любава», фестиваль та інші.

Під час засідання присутнім презентували колекційну туристичну квест-гру під назвою «На власні очі».

За умовами гри, турист має відвідати об’єкти, які беруть в ній участь, та вклеїти унікальні марки у власний «Паспорт мандрівника». Марки та паспорт можна придбати на об`єктах або зробивши замовлення на сайті travel-passport.com.ua.

Детальніше про гру - на сайті "Рівненщина туристична"

Читайте також