У Рівному побувала французька делегація (ФОТО)

8 січня 2019 року до міської ради Рівного завітала французька делегація. Міський голова Володимир Хомко зустрівся з організатором ковальського заходу “Свято кування” в місті Сен-Мартен Ля Плен паном Роланом Комтом.

Пан Ролан Комт приїхав до Рівного щоб розглянути можливості співпраці двох ковальських фестивалів: рівненського фестивалю “Металеве Серце України” і ковальського фестивалю, який відбувається у Сен-Мартен Ля Плені двадцять два роки поспіль.

Французька делегація у Рівному відвідала Галерею сучасного ковальського мистецтва та Алею кованих скульптур на Лебединці. Рівненські металеві скульптури надзвичайно сподобалися пану Комту. Він був вражений тими творами сучасного ковальського мистецтва, які зібрала у Галереї сучасного ковальського мистецтва Ніна Крока, і залишив потужний відгук у книзі відвідувачів. Пан Ролан був приємно вражений, що місто Рівне протягом останніх років перетворилося на потужний мистецький центр ковальства.

В наступному році пан Ролан хоче організувати французьку делегацію, яка братиме участь у фестивалі “Металеве Серце України” у нашому місті і щоб ця делегація співпрацювала з українськими ковалями. Також, пан Комт запропонував щоб французька асоціація маленьких ковалів, яка відома соїми досвідченими майстрами ковальського мистецтва і яка працює безпосередньо з дітьми, привезла своє обладнання (фартухи, окуляри, рукавиці) і провела майстер-клас з українськими дітьми на ковальському фестивалі у Рівному.

—Є перспектива співпраці, в першу чергу, безумовно, по всьому фестивалю ковальського мистецтва. Генератором цього всього руху у нас є Ніна Крока, яка безкорисно на туристичній основі цим займається. Нам було б цікаво розширити географічний спектр участі у цьому фестивалі, тому ми готові сприяти приїзду делегації і взагалі з Францією нам цікаво співпрацювати — сказав міський голова Рівного Володимир Хомко, вислухавши пропозиції пана Ролана.

По завершенні зустрічі, сторони обмінялися подарунками.

Читайте також