У Рівному політики та священники зібралися за одним столом (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

Сьогодні голова обласної ради Олександр Данильчук взяв участь у ІІ «Духовному ранку». Зустріч влади, представників різних релігійних громад та благодійників цього разу відбулася за участю гостей зі Сполучених Штатів Америки Дага Бьорлі та Майкла Жовніра. Останні організовують Молитовні Сніданки у Білому Домі. Цього разу темою спілкування став„Молитовний сніданок як інструмент консолідації”.

Духовну зустріч розпочали вітальним словом та спільною молитвою керуючого єпархією УПЦ КП Архієпископа Рівненського та Острозького Іларіона. Після чого слово взяли голова облдержадміністрації Олексій Муляренко та голова обласної ради Олександр Данильчук. Він, зокрема, зазначив, що подібні зустрічі спонукають пригадати головні християнські цінності. «Це те, що усіх нас об’єднує, а не роз'єднує. Під час такого спілкування кожен може подякувати за те, що має, навіть за можливість спілкуватися один з одним в такому форматі», - наголосив Олександр Данильчук. Голова ради також висловив сподівання, що такі зустрічі справді будуть традиційними, як це вже є у Сполучених Штатах Америки упродовж багатьох десятиліть.

Думку щодо консолідації навколо важливих християнських цінностей продовжив і Співзасновник Центру Української Діаспори в США, експерт зі зв’язків з Конгресом та Сенатом США Майкл Жовнір. Він також зауважив, що у світі надто багато речей, які роз’єднують. Тому свого часу у США і виник такий формат зустрічей, де впливові люди можуть обмінятися думками, налаштуватися на позитив.

Про те, коли і як виникли молитовні сніданки розповів координатор Національного молитовного сніданку США, президент Фонду з розвитку лідерства Даг Бьорлі. Перший Національний молитовний сніданок відбувся у лютому 1953 року у Вашингтоні. Відтоді щороку тисячі людей – представники влади, релігійні діячі, бізнесмени та благодійники - зустрічаються кожного першого вівторка лютого. Крім того, у США закріпилася традиція, коли по вівторок представники обох палат американського парламенту збираються на спільні зустрічі, а щосереди такі ж зібрання об’єднують американських сенаторів.

Про важливість таких зустрічей мали змогу висловитися усі учасники «Духовного ранку». Також визначилися з темою наступного, який запланований на 6 листопада. Його ведучим буде керуючий Рівненсько-Волинською Єпархією УАПЦ, Єпископ Рівненський і Волинський Гавриїл. Говоритимуть про гідність та свободу в контексті відзначення в Україні Дня гідності та свободи.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також