У Рівному поліція затримала чоловіка, у якого знайшли незаконні пістолет та револьвер (ФОТО)

Оперативники управління карного розшуку ГУНП та Рівненського районного відділення поліції спільно зі слідчими 10 січня провели санкціоновані обшуки та вилучили у мешканця Рівного понад сотню набоїв та зброю.

На вулиці Соломії Крушельницької поліцейські в автомобілі «Infinity FХ35», яким користується 38-річний раніше судимий житель обласного центру, виявили пістолет Макарова, магазин, вставлений у рукоятку, коробку з 16-ма патронами калібру 9 міліметрів.

На орендований квартирі чоловіка у кухонній шафі та гардеробній кімнаті виявили 87 набоїв, револьвер та обріз карабіну «Мосіна». Усе вилучене поліцейські відправили для проведення експертиз до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.



За обома фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

Чоловік притягувався до кримінальної відповідальності і раніше. Зокрема, минулого року був судимий за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків і зброї. Тепер за скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Слідчі дії та розшукові заходи у відкритих кримінальних провадженнях щодо встановлення походження зброї та боєприпасів тривають.

 

Відділ комунікації
поліції Рівненської області

 

 

 


 

Читайте також