У Рівному презентують книгу про бурштин

7 грудня о 18:00 у Книгарні Є на вул. Короленка, 2 відбудеться зустріч з автором роману “Бурштин” Василем Тибелем.

Чому відбувається бурштинова лихоманка на заході України? Які надприродні сили задіяні у цьому кривавому бізнесі? Та що, окрім наживи, штовхає людей до нелегального видобутку “сонячного каменя”? Що залишиться у чистому залишку ,якщо відкинути від цього явища політику та гроші?

У книзі “Бурштин” Василь Тибель шукає відповіді на ці та інші “бурштинові” питання і приходить неочікуваного висновку...

Зустріч з Василем Тибелем та презентація книги “Бурштин” відбудеться
7 грудня о 18:00 у Книгарні Є, що за адресою: м. Рівне, вул. Короленка, 2.

Модераторка заходу: Тетяна Чіхрай

Захопливий роман, відзначений премією міжнародного конкурсу «Коронація слова» (2018),— чи не найперша в українській літературі спроба поглянути на бурштинову проблему на Поліссі в людському, а не політичному вимірі. Бурштин – це віртуозно збудований сюжет, що обертається навколо «сонячного каменя», органічне використання народної демонології та відчутний зв’язок із наївним мистецтвом.
         У книзі йдеться про те, як ця лихоманка впливає на людей, як матері забувають про дітей, чоловіки – про дружин, і всі забувають про людське у собі, підгодовуючи своїх внутрішніх демонів.  Автор вважає, що без містики тут не обійшлося та розповідає про стародавніх українських духів, які мешкають у лісах і понині та ваблять людей “сонячним каменем” та затягують у свої тенета...

Але є у книзі і жорстока реальність. Продажні копи, небезпечна мафія і звичайні чоловіки на грані - у пошуках кращої долі й легкої копійки…. Здається, дійсність дає тріщину, і на волю рветься дещо набагато страшніше й небезпечніше за людські вади та гріхи.

Автор є мешканцем міста Рівне, в якому знаходиться епіцентр бурштинової лихоманки, тому він, як ніхто інший знається на проблемі.

Посилання на подію у FB: https://www.facebook.com/events/2250543678349440/

Читайте також