У Рівному проведуть ревізію дитячих і спортивних майданчиків

Сьогодні на пленарному засіданні Рівненської міської ради депутати утворили тимчасову контрольну комісію з вивчення безпеки та потреби розміщення дитячих і спортивних майданчиків на території громади.

До складу комісії увійдуть по одному представнику від кожної фракції Рівнеради. Очолить її голова постійної комісії з питань міського господарства, транспорту, зв’язку та екології, депутатка з фракції «Рівне Разом» Катерина Марчук.

Вони повинні будуть дослідити, в якому стані нині перебувають дитячі і спортивні майданчики, котрі розташовані на території Рівненської міської територіальної громади, у кого на балансі або чому не визначено балансоутримувачів, а також стан локації, де відпочивають діти.

Контрольна комісія вивчить потребу в будівництві нових майданчиків та ремонті чи реконструкцїї вже існуючих. Голова комісії Катерина Марчук розповіла, що після повідомлення про намір створити таку комісію від мешканців почали надходити повідомлення-заявки на перевірку майданчиків біля їх будинків.

«Першочергово розглядатимемо заяви людей, котрі вже отримала міська рада, УЖКГ і ті, які ще надійдуть. Адже після висвітлення інформації про створення такої комісії, ми отримали багато заяв від рівнян із проханням перевірити майданчики біля їх будинків. На жаль, багато з них у жахливому стані. Чимало випадків, коли зрізали конструкції, до кінця не повирізали і металеві прути несуть небезпеку для дітей. У першу чергу, вважаю, варто закцентувати увагу на безпеці майданчиків, - розповіла Катерина Марчук. - Створення комісії також має на меті визначення балансоутримувачів майданчиків, які є на наших прибудинкових територіях, адже, як ми всі бачимо, доглядає за ними переважно ОСББ. Прийшов час навести порядок із цим. Ми повинні випрацювати механізми, хто і як повинен бути балансоутримувачем».


До роботи в комісії також залучатимуть фахівців із профільних управлінь, аби вони володіли інформацією про кожну ігрову локацію у місті. Після ревізії дані про усі спортивні та дитячі майданчики Рівненської міської громади планують внести на геопортал, аби кожен мешканець міг зайти відповідального їх стан.

Читайте також