У Рівному пройде "інклюзивний" тренінг

5-7 липня 2018 року у Рівному у рамках програми "Молодіжний працівник" відбудеться спеціалізований тренінг "Інклюзивність в молодіжних центрах", організаторами якого є Міністерство молоді та спорту України, Управління молоді та спорту Рівненської ОДА, Програма розвитку ООН та Державний інститут сімейної та молодіжної політики.

Тренінг був розроблений за сприяння Асоціації молодіжних центрів України у рамках проекту «Підвищення спроможності молодіжних центрів і молодіжних працівників у сфері інклюзії» на основі результатів стратегічної сесії та навчальних поїздок з обміну кращими практиками трьох молодіжних центрів: Карітас Сєвєродонецьк, БФ «Даруємо радість» (Дніпро), КМЦ «Супутник» – Молодіжний центр «Нові орбіти» (Львів), які практикують інклюзивні практики.

Метою тренінгу є сформувати в учасників розуміння інклюзивності в молодіжній роботі та надати практичні компетенції з впровадження інклюзивних підходів в молодіжних центрах.

Завдання тренінгу:

  • Надати учасникам необхідні знання та розуміння інклюзивності в молодіжній роботі.
  • Визначити виміри інклюзивності у молодіжних центрах учасників та напрацювати шляхи для покращення роботи у цій сфері.
  • Розвинути компетенції, необхідні для роботи з групами включення та залучення неорганізованої молоді до діяльності молодіжних центрів та просторів;
  • Напрацювати спільні ініціативи з запровадження практик інклюзивної роботи та налагодити комунікацію між молодіжними центрами, які працюють або прагнуть працювати у сфері інклюзії.

Інклюзивність у даній програмі розуміється як спроможність конкретного молодіжного центру/простору враховувати інтереси і потреби усіх груп молоді, які можуть бути потенційними відвідувачами/клієнтами центру. У молодіжній роботі інклюзивність безпосередньо пов’язана з принципом соціального включення, що означає рівний доступ усіх молодих людей до соціальних прав та можливостей участі. Це також включає формування політики, яка б була доступною та зрозумілою для людей, без огляду на обставини, ідентичності чи стилі життя.

До участі запрошуються:

  • Представники молодіжних центрів / просторів, які працюють або хочуть розпочати роботу з групами включення (молодь з інвалідністю, малозабезпечена молодь, молодь у кризовій ситуації, національні меншини, внутрішньо переміщені особи тощо).
  • Молодіжні працівники, які залучають в молодіжні центри неорганізовану молодь.
  • Молодіжні працівники, які працюють з молодіжними центрами в рамках розвитку вільних просторів та цільових програм з фокусом на інклюзивність.
  • Обов’язковою умовою участі у спеціалізованому тренінгу є наявність Свідоцтва про проходження базового тренінгу Програми «Молодіжний працівник».

Організатори покривають витрати на проживання, харчування та проїзд учасників. Відібраних учасників буде повідомлено 20 червня. За додатковою інформацією звертатись на електронну пошту.

Реєстрація відкрита до 12 червня включно за посиланням.

Читайте також