У Рівному пройшла Вертепна хода: на майдані увесь день лунатимуть колядки (ФОТО+ВІДЕО)

Сьогодні в Рівному пройшла хода учасників загальноміського фестивалю вуличних музик та вертепів «Нова радість стала». Це шостий фестиваль у нашому місті.

«Ініціатором була Галина Кульчинська ще шість років тому. Цьогоріч ця подія унікальна виходить, бо вирішили пройти Вертепною ходою від парку Шевченка до майдану Незалежності і разом всім виконати пісню-колядку, яку всі знають - «Нова радість стала», - розповіла головний спеціаліст управління освіти Людмила Грекул.

 

Разом із учасниками, у святковій ході взяли участь міський голова Володимир Хомко, його заступники та начальники профільних управлінь. Після Вертепної ходи на майдані увесь день лунатимуть колядки та щедрівки від юних рівнян. Загалом сьогодні виступить близько 40 колективів.

«У кожному колективі учасників від 20 до 40, то можна порахувати, що всіх близько тисячі учасників. Ми будемо колядувати впродовж дня, приблизно до 16 – 16.30. Ну і як закінчення свят – таке величне дійство на майдані Незалежності», - додала Людмила Грекул.

Десятки рівнян зупинялися на майдані для того, аби подивитися на колядників, адже вони дивували своїми костюмами та голосами.

«Це прекрасно! Ці старовинні колядки, ці діти чарівні. Це красиво. Молодці, що відновлюють звичаї», – поділилася своїми враженнями рівнянка Марія.

До слова, на час ходи з 10:00 год. до 10:20 год. (до завершення ходи) було перекрито рух транспортних засобів по вулиці Соборній (від перехрестя вулиць Соборна - Кн. Ольги - Кн. Володимира до вул. С.Петлюри).

 


Олеся БОРОВЕЦЬ
 

Читайте також