У Рівному розповіли, як створити освітні проекти (ФОТО)

У Рівному проходить дводенна конференція «Демократичні інструменти місцевого та регіонального розвитку».

Серед учасників - представники місцевого самоврядування із різних регіонів, керівники навчальних закладів Рівненщини та Волині, управлінці, експерти, громадські діячі.

Обговорюють кращі практики, перспективи у громадах, систему підготовки кадрів, розвиток освіти в ОТГ тощо.  Розповідають про успішні реалізовані проекти, історії успіху та проблеми. Багато тем спрямовано на розвиток підприємництва, лідерських навичок, людський капітал, роботу з інвестиціями.

«Наша зустріч сьогодні є важливою. Адже ви не тільки ознайомитесь із реалізованими проектами і побачите їх результат, а й побачите яким чином можна залучати інвестиції, покращувати підготовку кадрів, проводити ефективне навчання, ознайомитеся із інноваційними моделями розвитку», ? зауважив начальник освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

Зокрема, в рамках проекту «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону», який реалізовували протягом 2014-2017 років було закуплено обладнання для ПТНЗ Рівненської та Волинської області. Окрім того, було також досліджено сучасний стан та потреби ринку праці, проведені профорієнтаційні, навчальні і мотиваційні заходи.

Впроваджували проект завдяки ГО «Волинський ресурсний центр» у партнерстві з обласними управліннями освіти Рівненщини та Волині за фінансової підтримки Демократичного фонду ООН. Загальна вартість становила 1 мільйон 66 тисяч євро.

 

За інформацією прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

Читайте також