У Рівному розроблять механізм боротьби з незаконним будівництвом

У Рівному депутати шукатимуть дієвий механізм боротьби з незаконною і неконтрольованою забудовою у місті. Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян ініціював створення відповідної депутатської комісії.

Про врегулювання питання хаотичної забудови в Рівному він заявляв ще під час передвиборчої кампанії. Вже тоді Віктор Шакирзян звертав увагу громадськості на порушення при будівництві, на мовчазну згоду чиновників чи навіть їх сприяння. Як результат цих дій - у місті з’являються будівлі там, де вони не мали бути за жодних обставин.

Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян зазначив, що новообрана рада повинна випрацювати норми, дотримання яких дозволить окультурити місто. При цьому, важливо дотримуватись правил будівництва визначених законодавством і діяти вони мають для всіх однаково та без жодних виключень.

«Я звик доводити розпочаті справи до кінця, перед виборами до громадської приймальні "Рівне Разом" надходили десятки звернень, щодо порушень у будівництві, щодо незаконної забудови і це з усіх куточків міста. В результаті маємо кричущі випадки, коли будинки, в яких всупереч правилам відбувається реконструкція, тріщать по швах або руйнуються житлові будинки поруч з новим будівництвом. Я вже не кажу про те, що людей обурює несправедливість. Тому я хочу продовжити ту роботу, яку я і мої колеги з "Рівне Разом" розпочали ще у літку і запропонував депутатам нового скликання дуже докладно розібратися в тому, яким саме чином ми можемо протидіяти недобросовісним забудовникам», - зазначив секретар Рівнеради.

Віктор Шакирзян додав, що найперше, на що важливо звертати увагу, це інтереси рівнян. А все, що будуть реконструювати чи будувати в місті, повинно враховувати потреби жителів міста.

«На першому місці для нас мають стати інтереси людей. Жодна земельна ділянка, жоден будинок, жодна споруда не має постати у місті Рівному без їх врахування, - переконує Віктор Шакирзян. - Зручні дворові території, широкі тротуари, наявність паркомісць, сквери, парки і рекреаційні зони з дитячими і спортивними майданчиками, школи і садочки доступні для всіх - це те, що потрібно максимально враховувати».

Секретар Рівнеради додає, що його ініціативу стосовно врегулювання забудови в місті підтримали не всі міські депутати.

«Не всі депутати підтримали мою ініціативу, але я переконаний вибори і політична боротьба мають лишитися позаду. Сьогодні, кожен депутат кожна фракція мають продемонструвати максимум конструктиву і здатність до співпраці та чесного діалогу. Саме тому, я просив всі політичні сили представлені у Рівнераді дати найбільш фахових у цій темі представників для роботи комісії, до її роботи долучимо керівників відповідних управлінь. Наша мета знайти законні інструменти які зроблять цю сферу більш прозорою більш відкритою, більш чесною».

Важливим є призначення головного архітектора Рівного. Саме він повинен сформувати єдине архітектурне бачення міста. Віктор Шакирзян наголосив на необхідності, якнайшвидше визначатися з його кандидатурою.

Читайте також