У Рівному сьогодні "мінували" суд (ФОТО)

Сьогодні, 15 січня, близько 14 години до поліції надійшло повідомлення про замінування будівлі Рівненського міського суду, що на вулиці Шкільній у Рівному. З приміщення одразу евакуювали всіх людей, а робота суду була зірвана.

Спецслужби обстежили будівлю, втім, жодних вибухонебезпечних предметів там не знайшли. 

Голова міського суду Петро Денисюк у коментарі зробив припущення, що цей випадок міг бути пов'язаний з запланованим на сьогодні розглядом справи щодо Віктора Пустинського, якого підозрюють у багатьох підпалах авто, а також в обстрілі будинку Петра Денисюка, що мало місце у лютому 2019 року.

За цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження та розпочали досудовее розслідування за частиною 1 статті 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). Наразі поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину. Зазначимо, що санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

До слова, як повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області, правоохоронці вже з’ясували, що телефонували із таксофону.

Додамо. що це перше повідомлення про замінування у цьому році. Зазначимо, що минулого року кількох псевдомінерів поліції таки вдалось знайти.

Читайте також