У Рівному стартував проект по сортуванню сміття

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Нині питання правильного сортування сміття є дуже актуальним та й, власне, сортувати вторинну сировину зараз не тільки доцільно, а й дуже важливо. Адже головний меседж такої роботи -  це відновлення та збереження природних ресурсів з одночасним покращенням екологічної ситуації. Тому соціально-відповідальні громадяни чи підприємства активно долучаються до таких еко-ініціатив і власним прикладом пропагують свідоме та правильне сортування сміття.

З 25 січня у Рівному стартував новий еко-проект по сортуванню сміття спільно з рівненською станцією сортування «Екологічні» та ТМ «Щедрик» під назвою #ЕкосвідоміЗіЩедрик.

Принцип роботи: всі відвідувачі можуть приносити пластик з продукції Щедрик в фірмові магазини ( окрім кіосків на ринку) та лишати вторинну сировину в спеціально - замаркованих під це картонових ящиках. Прийматимуть на сортування пластик pp5 та ps6 – це всі пластикові стаканчики з їх продукції та пластикові відерця. Однак, сировина повинна бути чиста (брудну не візьмуть в переробку), суха (мокру не візьмуть у переробку) та при можливості максимально стиснена (вторсировина об’ємна і легка, тож треба максимально стискати пласик).

Організатори акції запрошують віх долучатися до проєкту #ЕкосвідоміЗіЩедрик та бути разом з ними соціально відповідальними громадянами, адже чисто – не там, де прибирають, а там де не смітять.

Більше інформації можна знайти тут: https://zeleni-zminy.com.ua/sorting/.

Читайте також