У Рівному судитимуть трьох чоловіків, які організували цех із підпільного виробництва миючих засобів

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 3 мешканців Рівненської області. Їм інкримінують незаконне використання знаків для товарів і послуг та фірмового найменування товару, при цьому, організувавши злочинну групу.

За повідомленням прокуратури, 37-річний рівнянин влітку 2018 року створив та очолив організоване злочинне групування, до якого залучив ще двох жителів Рівного. Аби отримувати протиправні доходи на постійній основі, чоловіки організували цех із підпільного виготовлення фальсифікованих пральних порошків та інших миючих засобів, використовувавши при цьому логотип відомого іноземного виробника. Продукція, яку виготовляли в підпільному цеху, була із дешевої сировини. Реалізували її через спеціально створені інтернет-магазини та інші сайти. Гроші, які виручали за продаж, розділювали між собою, а частину спрямовували на подальший розвиток «бізнесу».

У листопаді 2018 року у складу, де був розміщений цех, проводили обшуки. Правоохоронці там вилучили сировину та обладнання для виготовлення продукції, фальсифіковані миючі засоби татпральні порошки із знаками для товарів і послуг, права на які належать американській компанії.

Загалом можна зазначити, що підпільний цех завдав збитків американській компанії на майже 150 тисяч гривень.

Тепер учасникам ОЗГ за вчинений злочин передбачене покарання у вигляді штрафу – від 10 до 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також