У Рівному триває процес відкликання двох депутатів Рівненської облради (ВІДЕО)

кадр з відео

Обласна виборча комісія отримала документи стосовно відкликання депутатів Рівненської обласної ради Володимира Ковальчука та Андрія Сайчука, які були обрані від Радикальної партії, пише Телеканал UA: Рівне.

Комісія провела засідання, на якому її члени підтвердили, що документи оформлені правильно. Як зазначив заступник голови обласної виборчої комісії Василь Курилас, ініціативна група зібрала більше п'яти тисяч підписів за відкликання кожного із названих депутатів. У членів ОВК є 30 днів, щоб перевірити їх справжність, для цього залучать працівників поліції та органів ведення державного реєстру виборців.

Заступник голови обласної виборчої комісії Василь Курилас:

– Виборча комісія не відкликає депутата, відкликає політична партія, тобто суб'єкт висування кандидата – Радикальна партія. Вони будуть на з'їзді центрального органу партії приймати рішення про відкликання депутата. В повноваженнях комісії виключно перевірка документів, які надійшли до виборчої комісії.

Депутат обласної ради Андрій Сайчук:

– На всіх етапах, починаючи від проведення зборів і закінчуючи вчорашнім засіданням комісії, допущено дуже велику кількість порушень. Я вже подав один позов до суду і планую ще подати не менше якоїсь кількості.

Депутат обласної ради Володимир Ковальчук:

– Ми вважаємо, що і конференція, і підписи сфальшовані. Будемо це оскаржувати в потрібних інстанціях.

Нагадаємо, місяць тому збори виборців Радикальної партії Олега Ляшка прийняли рішення розпочати процедуру відкликання мандатів депутатів Рівненської обласної ради Андрія Сайчука та Володимира Ковальчука.

За словами представника Комітету виборців Святослава Дубова, подібна процедура щодо депутатів облради на Рівненщині ініційована вперше. До слова, Володимир Ковальчук і Андрій Сайчук, з "Радикальної партії" та однойменної фракції в обласній раді вийшли 12 вересня.

Читайте також