У Рівному в ГУ НП відкрили один із найкращих ситуаційних відділів (ВІДЕО)

У Головному управлінні Нацполіції в Рівненській області сьогодні, 1 червня, відкрили ситуаційний відділ. Побачити новий відділ зібрались керівництво Нацполіції України та області, представники міської та обласної влад. Показував відділення та розповідав про його роботу начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення ГУ НП у Рівненській області Андрій Варшавський.

Основною метою створення ситуаційного відділу є швидке реагування на повідомлення про скоєння злочину або правопорушення. Працівники відділу мають півтори хвилини на реагування та обробку інформації. Патрульні ж повинні прибути на місце події впродовж 7 хвилин з моменту отримання ними повідомлення про скоєння протиправних дій.

"У місті нарядам дозволено реагувати не більше 7 хвилин, у сільській місцевості - 15-20 хвилин. Тобто, якщо громадянин звернувся на лінію 102, у нас є ось цей час для того, щоб вчасно зреагувати, обробити інформацію і в цей час одразу послати наряди на місце скоєння злочину," - розповів заступник голови Національної поліції України Ігор Клименко.

Відстежувати скоєння злочинів працівникам відділу допомагають камери відеоспостереження, встановленні у рамках програми "Безпечне місто".

"Це один з найкращих ситуаційних центрів в державі. Він побудований функціонально, з використанням передових технологій програмного забезпечення. Раніше на реагування могли витратити годину. Відкриття ситуаційного відділу спрямоване на швидке реагування та можливість розкриття злочину "по гарячних слідах," - повідомив начальник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції Олексій Сергєєв.

До відкриття відділу чергова частина, диспечери, служба "102" знаходились у різних місцях. Як правило, роботу між собою вони координували у телефонному режимі. Відтепер же усі служби реагування зібрані в одному приміщенні, що значно пришвидшує роботу. Після отримання повідомлення, оператор передає картку диспечеру протягом 30 секунд. Далі оператор продовжує розмовляти із заявником, з'ясовує інші обставини, а наряд поліції в цей час вже прямує на місце події.

Штатна чисельність ситуаційного відділу складає 56 працівників.

Наразі у Рівному працює 17 камер відеоспостереження, проте до кінця літа їх кількість збільшиться до 86, а до кінця року - до 106. Камери будуть встановленні на всіх виїздах та в'їздах у місто, основних перехрестях та місцях масового скупчення осіб.

До слова, під час представлення нового відділу, керівництво Нацполіції та представники влади міста та області мали змогу побачити процеси отримання, обробки та реагування на викрадення автомобіля. Пропонуємо переглянути момент затримання викрадача.

 

Читайте також