У Рівному в мотоцикліста виявили крадену зброю

фото - Фейсбук

У нетверезого утікача-мотоцикліста поліцейські виявили викрадену зброю, пише Патрульна поліція Рівненської області

В п'ятницю близько 11-ї вечора на Чорновола патрульні помітили мотоцикл BMW, водій якого порушив ПДР, а саме: перетнув лінію 1.1. при перестроюванні. Інспектори вирішили зупини цей транспортний засіб, однак водій проігнорував завчасно подану вимогу про зупинку і лише пришвидшився.

Під час переслідування водій проїхав вулицями В. Чорновола, Соборна, Княгині Ольги та на вул. Жуковського не впорався з керуванням і здійснив наїзд на перешкоду (паркан) дитячого садочку. Після цього кинув мотоцикл та побіг ґрунтовою стежиною в напрямку вул. М. Леонтовича. Патрульні розпочали переслідування в пішому порядку

Утікаючи від поліцейських керманич викинув невідомий предмет в траву під паркан житлових будинків. Пізніше він також викинув шолом та рюкзак.

Невідомого чоловіка затримали, а під час обслідування маршруту виявили предмет, ззовні схожий на зброю (пістолет), який знаходився в оперативній кобурі, а також рюкзак чорного кольору. Чоловік відмовився визнавати речі своїми.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Поліцеські встановили особу водія. На вимогу пред'явити посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію 18-річний водій повідомив, що не має документів. З'ясувалось, що мотоцикл ніде не зареєстрований, номер кузова має ознаки підробки. По що патрульні повідомили слідчих на місці події.

При спілкуванні з водієм у останнього виявили ознаки наркотичного сп'яніння. Оскільки громадянин відмовився від освідування у мед закладі, то протокол за ч.3 ст.130 КУпАП (повторно протягом року) на нього склали по відмові. Також на нього склали протокол за ст. 122-2 (за невиконання вимоги про зупинку), за ст.124 КУпАП (скоєння ДТП) та винесли постанову за ч.4 ст.126 КУпАП (керував, будучи позбавленим права керування).

Водія відсторонили від керування, транспортний засіб помістили на арештмайданчик. Поліцейські розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 290 ККУ ( знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу)

Також правоохоронці встановили, що даний пристрій для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями викрали в Луцьку.

Читайте також