У Рівному в парку хочуть облаштувати літній танцювальний майданчик з амфітеатром та накриттям (ФОТО)

У Рівному у міському парку культури і відпочинку ім. Т.Шевченка хочуть створити літній танцювальний майданчик "ПАРКет" з оригінальним накриттям, амфітеатром, настилом для танців, лавками, освітленням та звуком. Цей проект подано на розгляд в рамках Громадського бюджету Рівного.

Його автором є відомий у Рівному художник та ілюстратор Олексій Огонь. Він переконаний, що завдяки реалізації цього проекту пожвавиться дозвілля мешканців міста, а танцювальні школи отримають можливість збільшувати свою аудиторію та розвивати бізнес, тим самим сприяючи культурному та економічному розвитку міста, що узгоджується зі стратегією розвитку міста, а також з’явиться майданчик для спільних проектів з танцювальними школами з інших міст, спільних сезонних проектів, культурного обміну тощо.

"Наразі у Рівному нема громадського місця для проведення танцювальних вечорів під відкритим небом у теплу пору року. Існуючі нічні та танцювальні клуби орієнтовані на молодь та сучасні танці, натомість люди, які надають перевагу соціальним видам танців (українські народні танці, сальса, кізомба, аргентинське танго, хіп-хоп тощо) позбавлені місця проведення дозвілля", - пояснює свою ідею Олексій Огонь. - "Крім усього, цю локацію також можна буде використати для камерних виступів, концертів, майстер-класів, театральних вистав тощо. Заплановано проводити тут щонайменше один танцювальний вечір на тиждень впродовж літнього сезону у наступному році, тобто загалом буде не менше, як 12 танцювальних вечорів протягом трьох місяців з червня по серпень 2019 року."

Бюджет реалізації цього проекту складає 1,5 млн грн. На думку автора, створення такого танцмайданчика у парку також є надзвичайно важливим для зрілих людей, які мають обмежену кількість місць для дозвілля, знайомств та активного соціального життя у місті, порівняно з молоддю.

Літній танцювальний майданчик "ПАРКет", в першу чергу, розрахований для професійних танцюристів та аматорів, а також людей, старших 30 років, які не відвідують нічні клуби та дискотеки, але прагнуть бути включеними в соціальне життя та мати активне дозвілля.

Таким чином, цей проект передбачає облаштування літнього критого танцмайданчику з лавками, освітленням та звуковим обладнанням. Це, на думку автора проекту, також стане новою неординарною спорудою у центрі Рівного, яка може стати візитівкою парку і міста.

Нагадаємо, що голосування за проекти Громадського бюджету, яких цього року є більше сотні, розпочнеться у середині вересня. Саме тоді рівняни і визначать, які з них мають бути реалізовані у місті.

Раніше ми вже повідомляли про те, що у центрі Рівного хочуть встановити підземний смітник.

Читайте також