У Рівному відбудеться виставка, присвячена пам`яті Федора Манайла

фото ілюстративне

У галереї європейського живопису «Євро-Арт» відкривається  виставка «Палітра, що оживила художній простір Карпат: до 40-річчя памяті народного художника України Федора Манайла (1910-1978)»

Час презентації:  пятниця, 7 грудня 2018 року, 17:00 год.

Місце: галерея європейського живопису «Євро-Арт» - Рівне, пр. Миру, 4.

Організатор: арт-група галереї європейського живопису «Євро-Арт».

Виставка «Палітра, що оживила художній простір Карпат: до 40-річчя пам’яті Народного художника України Федора Манайла (1910-1978)» налічує 32 роботи митця, одного із засновників закарпатської школи живопису.

У розвитку українського образотворчого мистецтва ХХ ст. Федір Манайло, як яскрава, колоритна постать, займає одне із почесних місць.

Митця часто називають літописцем Закарпаття. І річ не тільки в темах і сюжетах його полотен. Він поєднував у своїй творчості дивовижний хист доброго казкаря і розсудливого реаліста, фантаста і побутописця, замріяного романтика і спостережливого аналітика.

На презентації виставки «Палітра, що оживила художній простір Карпат» ми почуємо наживо тих, хто був особисто знайомий із живописцем, і дізнаємося чимало нового та цікавого про митця.

Реалістичні образи живописних полотен художника вражають поетизованою глибиною мистецького бачення, журба і туга резонує з численними жанровими композиціями з життя селян.

Читайте також