У Рівному відбувся ігровий хакатон Global Game Jam (ФОТО)

http://nuwm.edu.ua

26-28 січня у креативному офісі Національного університету водного господарства та природокористування відбувся 48-годинний ігровий хакатон, який став частиною всесвітньої серії хакатонів Global Game Jam. Цьогоріч до ігрового джему долучилися 109 країн по всьому світу та більше 30 тисяч учасників. В Україні брали участь 5 локацій, одна із яких була в цьому університеті.

В п’ятницю о 15.40 за київським часом у прямому ефірі була оголошена тема хакатону. Протягом двох діб 59 учасників з 11 команд працювали над створенням ігор, які так чи інакше пов’язані зі словом Transmition (укр. – Передача). Тяжку дистанцію витримали не всі, до фінішу дійшло лише 9 команд, які в неділю після обіду презентували свої напрацювання. Журі, до складу якого увійшли представники усіх співорганізаторів хакатону,  оцінювали ігри за 4 критеріями: креативність, веселість, атмосфера та візуалізація. Перші три місця розділили між собою команди RGB, Noosphere Engineering School та Геймдев студія в кімнаті Піголя.

Команда проектних менеджерів з нашого університету Authority Transmission отримала унікальний приз в номінації «Вибір ректора» від Віктора Мошинського за свій унікальний проект, адже це єдина команда, яка розробила настільну, а не комп’ютерну гру. Також була номінація «Приз глядацьких симпатій», яку з більшістю голосів отримала команда FNT.

Усі команди-переможці усіх номінацій в якості подарунків отримали квитки на ігрові фестивалі та конференції в Україні та Естонії. Наступний етап Global Game Jam пройде заочно у Києві, де обиратимуть найкращих із 15 (по 3 проекти з кожної локації України). Переможці цього етапу отримають ще кращі та  дорожчі призи й подарунки.

Національний університет водного господарства та природокористування висловлює вдячність усім партнерам та співорганізаторам, які долучилися до цього по-справжньому всесвітнього заходу: компаніям Zagrava Games, Pinokl Games та Soft Serve.

Читайте також