У Рівному відкрили Будинок Ветеранів

В неділю, 11 жовтня, у Рівному відбулося урочисте відкриття Будинку Ветеранів, відремонтованого за сприяння ГО “Рівне Разом”.

У Рівному відбулося офіційне відкриття та освячення приміщення Будинку Ветеранів на вулиці Гур'єва, 2. Урочистості пройшли за участі волонтерів, які долучилися до проекту та допомагали з ремонтом, а також, ветеранів російсько-української війни, військових волонтерів та членів родин полеглих воїнів. З нагоди відкриття також відбулося вручення державних нагород ветеранам, які зазнали поранення під час бойових дій.

Варто зауважити, що основну частину робіт у приміщенні, яке не ремонтувалося з середини минулого століття, було виконано ще влітку за сприяння ГО “Рівне Разом” і, голови цієї громадської організації Віктора Шакирзяна. Тож тепер, завдячуючи зусиллям волонтерів, Будинок Ветеранів повністю готовий до роботи. Тут відбуватиметься діяльність спрямована як на фізіологічну, так і на психологічну реабілітацію ветеранів, а також щодо їх соціального включення в суспільне життя.

Ініціаторка створення Будинку Ветеранів Вікторія Шинкаренко каже:

“Будинок Ветеранів стане ефективним комунікативним маийданчиком між органами влади, громадським сектором та ветеранами. І відремонтоване за сприяння “Рівне Разом” приміщення повністю відповідає всім функціональним потребам такого закладу”.

У Будинку Ветеранів працюватиме кабінет психологічної допомоги, невеликий хостел, зал для проведення тренінгів і групових занять, простір для спілкування «Коло друзів» та дитяча кімната.

«Будинок Ветеранів – запрацював. Це унікальна подія для Рівного, адже за роки боротьби українців за цілісність та незалежність нашої держави, ніхто так і не облаштував простір для людей, які постраждали від цієї війни. Ми маємо бути вдячні кожному, хто боронить наші землі. Військові – це надія і опора нашої країни, наше місто дуже потребувало місця де, усі люди, яких торкнулась війна, зможуть отримати підтримку та пройти реабілітацію», – переконаний голова «Рівне Разом» Віктор ШАКИРЗЯН.

Читайте також