У Рівному відкрили першу військову частину Національної гвардії

Сьогодні в Рівному відкрили частину Національної гвардії України. Військова частина буде носити номер 3055. Батальйон стає окремою частиною, буде мати свій номер 3055, а раніше мав навзу "Третій стрілецький батальйон військової частини 3002". Також додається ще один підрозділ, який знаходиться у місті Сарни і буде виконувати завдання щодо охорони громадського порядку в місті. Основне командування буде знаходитися у Рівному, а в Сарнах буде знаходитися окрема рота у складі командира, його заступника та командирів взводів. 

"Завдання, які покладаються на цю військову частину: охорона підсудних в залах суду, конвоювання засуджених до місць позбавлення волі, охорона громадсього порядку в місцях, де вони дислокуються - Рівне та Сарни. На сьогоднішній день ми набираємо військовослужбовців за контрактом", - заступник командира другої Галицької бригади з роботи з особовим складом Нацгвардії Олександр Задворний

Також під час урочистостей нагородили найсумлінніших солдатів частини, присвоївши їм звання "Старший солдат". 

Нагадаємо, раніше військова частина 3055 дислокувалася у Євпаторії, після анексії Криму почали готуватися до відкриття її в Рівному на базі 3-го стрілецького батальйону. 

Читайте також