У Рівному відзначають 15-річчя співпраці із польським воєводством

Сьогодні в Рівному відзначають 15-річчя співпраці між Рівненською областю та Вармінсько-Мазурським воєводством.

Розпочалося все з проведення Форуму партнерів, участь у якому взяли також гості із Польщі,  а також Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку  Вєслав Мазур. Під час вітальної промови голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко зазначив, що досвід Польщі у децентралізації дуже важливий для Рівненщини.

«Цей план заходів є вичерпним, тобто, все залежить від нас, від тих напрацювань і спілкування, які на сьогоднішній день є. Наші польські колеги відзначають, що вони вражені тими швидкими перетвореннями і реформами, які відбуваються у нашій країні. Деякі реформи в Європі і в Польщі зокрема, відбувалися протягом десятиліть. У нас немає сьогодні десятиліть, нам треба пришвидшуватись і є певні фактори, які впливають. Наша країна визначилася, що наш пріоритет – це європейське товариство», - додав Олексій Муляренко.

Також Олексій Муляренко та Маршалок Вармінсько-Мазурського воєводства Густав Марек Бжезін підписали План заходів Рівненської ОДА та Вармінсько-Мазурського воєводства на 2018-2020 роки. Після цього учасникам семінару презентують нові можливості для розширення співпраці, кращі проекти, які реалізовані органами місцевого самоврядування. 

Нагадаємо, що досі співпраця мала позитивний і корисний характер як для області так і для воєводства. Зокрема реалізовані проекти в сфері охорони здоров’я, пожежної безпеки, освіти, туризму. Нині в сфері інтересів також децентралізація і розвиток аеропорту. 

Читайте також