У Рівному вимагають повернути пільговий проїзд у громадському транспорті

У Рівному досі не відновили можливість пільгового проїзду у громадському транспорті. Понад чотири місяці пенсіонери та інші малозабезпечені верстви населення змушені сплачувати кошти за проїзд у тролейбусах і маршрутках міста. 

Натомість, у Тернополі, Луцьку, Хмельницькому, Львові та багатьох інших містах  місцева влада вже скасували ці обмеження. 

“У Рівному дуже багато людей обурені тим, що діє заборона на пільговий проїзд у громадському транспорті. Ці люди звертаються до нашої громадської організації, телефонують у громадську приймальню з проханням допомогти. Саме тому ми розпочали збір підписів з вимогою до місцевих чиновників відновити право на пільговий проїзд для пенсіонерів, інвалідів та інших пільговиків у громадському транспорті. Ми не можемо залишитись осторонь. Тому вимагаємо у міської влади скликати комісію ТЕБ та НС та прийняти відповідне рішення”,- коментує ситуацію голова ГО “Рівне Разом” Віктор Шакирзян.


Віктор Шакирзян та громадська організація «Рівне Разом» закликають якнайшвидше зібрати міську комісію ТЕБ і НС і прийняти рішення стосовно відновлення пільгового проїзду у громадському транспорті. Нині активісти організації розпочали збір підписів у підтримку вимоги відновити пільгове перевезення у громадському транспорті Рівного. 

ВИМОГА ДО МІСЬКОГО ГОЛОВИ РІВНОГО - ВІДНОВИТИ ПІЛЬГОВИЙ ПРОЇЗД У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ 


Громадська організація «Рівне Разом» звертається до міського голови Рівного Володимира Хомка з вимогою ВІДНОВИТИ БЕЗОПЛАТНИЙ ПРОЇЗД У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ ДЛЯ ПІЛЬГОВИКІВ. 

Наша організація звертається до міського голови з вимогою найближчим часом скликати комісію ТЕБ і НС з метою ухвалення відповідного рішення в інтересах рівнян. 

Вважаємо неприпустимою ситуацію, коли за умов карантину та економічної і соціальної кризи міська влада обмежує рівнян у їхніх правах. Нагадуємо, що прямим обов’язком органів місцевого самоуправління є захист прав та інтересів громадян. У випадку подальшого ігнорування існуючої проблеми міською владою, ГО «Рівне Разом» та рівняни залишають за собою право на протестні акції та звернення до вищого керівництва держави. 

Зазначимо, що у Житомирі пільговий проїзд відновлено з 22 травня, у Тернополі з 25 травня, у Івано-Франківську з 25 травня, у Луцьку з 1 червня, в Ужгороді з 2 червня, в Хмельницькому з 12 червня, у Львові з 9 липня, у Чернівцях з 14 липня. 

Довідково. Пільговий проїзд у громадському транспорті для всіх пільгових категорій було обмежено на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню та території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Як правило, рішення про це ухвалювали на засіданнях міських комісій ТБ і НС або міськвиконкомів. Станом на 1 серпня, пільговий проїзд у громадському транспорті для пільгових категорій відновлено у:

- Житомирі з 22 травня з часовими обмеженнями до 10-ї і після 16-ї години, відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 20 травня; 
- Тернополі з 25 травня, де рішення щодо скасування пільгового проїзду взагалі не ухвалювали, а з цього моменту міська влада просто відновила роботу усього громадського транспорту міста 
– Івано-Франківську з 25 травня, аналогічно як і у Тернополі; 
- Луцьку з 1 червня, аналогічно як і у Тернополі; 
- Ужгороді з 2 червня; 
- Хмельницькому з 12 червня, відповідно до рішення міськвиконкому від 11 червня;
- Львові з 9 липня, відповідне рішення було ухвалено на засіданні міської ТБ і НС 8 липня;
- Чернівцях з 14 липня, де міська влада уклала нові договори з міськими перевізниками.

Читайте також