У Рівному впіймали крадія електричної енергії

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Сусіди не захотіли сплачувати за споживання електроенергії сусідом поза приладом обліку.

У Рівному близько 60 багатоповерхівок, де встановлені загальнобудинкові прилади обліку. У випадку підключення до мереж крадія, розраховуватись за платіжки буде увесь будинок. Саме тому питання безоблікового використання електричної енергії кимось з мешканців в таких будинках стоїть особливо гостро.

Саме з такою проблемою зіткнулися мешканці рівненської багатоповерхівки на вул. Генерала Безручка і звернулися до ПрАТ «Рівнеобленерго» з проханням допомогти викрити крадія.

Працівниками підприємства було проведено перевірку схеми обліку вказаного споживача та зафіксовано факт самовільного підключення до електричної мережі ЖБК поза розрахунковим приладом обліку, прихованим способом, з порушенням схеми обліку – мешканець квартири на 5 поверсі проклав провід від внутрішньобудинкових мереж до себе у ванну кімнату.

Місце підключення було виявлене в присутності представників балансоутримувача житлового будинку та складено акт на порушника. На підставі акту працівники компанії обчислили розмір завданих збитків - на суму 28 350 грн.

 

Читайте також