У Рівному засудили киянина, який зламав облікові записи рівнянки та читав її листи

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

За активної позиції прокурора Рівненської місцевої прокуратури 13.09.2019 Рівненським міським судом засуджено 37-річного жителя міста Київ, який систематично здійснював несанкціоноване втручання в роботу облікових записів рівнянки в соціальній мережі «Facebook» та поштовій скриньці, що призводило до блокування та втрати інформації потерпілої.     

Отримавши незаконним шляхом доступ до даних електронної поштової скриньки, чоловік ознайомлювався зі змістом її листування, чим порушив гарантоване Конституцією України право потерпілої на таємницю листування. Крім того, обвинувачений здійснив збирання та зберігання конфіденційної інформації про особу, зберігши копії документів на жорсткий диск свого персонального комп’ютера.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 163 (порушення таємниці листування), ч. 1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), ч. 1 ст. 361, ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин) КК України, особу засуджено до покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з використанням електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж строком на 1 рік. На підставі ст.75 КК України чоловіка звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, із встановленням іспитового строку тривалістю 1 рік.

За  матеріалами Рівненської місцевої прокуратури 

Читайте також