У Рівному завершили слідство щодо смертельної ДТП, у якій загинув відомий відеооператор та постраждала журналістка

Слідчі поліції Рівненщини завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України щодо скоєння смертельної дорожньо-транспортної пригоди, де загинув відомий відеооператор Валерій Мартинюк та постраждала журналістка "Четвертої влади" Анна Калаур.

У Рівному у ДТП пасажирський автобус зіткнувся з таксі (ФОТО)

Нагадаємо, ДТП трапилася ще 1 червня цього року близько 20 год. на вул. Дубенській. Легковий автомобіль-таксі марки "Renault Megane", за кермом якого перебував 41-річний рівнянин, рухаючись у крайній лівій смузі руху, не врахувавши дорожньої обстановки та не надавши переваги у русі пасажирському автобусу марки "Setra", що їхав за маршрутом «Київ-Львів» у лівій смузі руху в попутному напрямку, здійснив маневр розвороту ліворуч, чим і спричинив зіткнення.

У поліції повідомили перші подробиці ДТП у Тинному: винуватцем був таксист (ФОТО)

Так, внаслідок цього загинув 30-річний пасажир "Renault", відеооператор Валерій Мартинюк, у якого залишилося троє дітей, та постраждали ще троє осіб - сам таксист, його пасажирка, рівненська журналістка Анна Калаур, а також пасажирка автобуса.

Медикам не вдалося врятувати життя Валерія Мартинюка після ДТП: у нього залишилося троє діток

Внаслідок проведених слідчих дій та 9 експертиз правоохоронці закінчили досудове розслідування та повідомили 41-річному таксисту про підозру, а вже сьогодні, 11 грудня, обвинувальний акт щодо підозрюваного вже скерували на процесуальне погодження у прокуратуру Рівненської області.

Зазначимо, що винуватцеві смертельної ДТП, згідно з санкцією статті, загрожує позбавлення волі терміном від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також