У Рівному завідувачка дитячого садочка привласнила 90 тис. грн бюджетних коштів

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно завідувачки одного із державних дошкільних навчальних закладів м.Рівного за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем) КК України.

На підставі зібраних слідчим поліції та прокурором доказів у кримінальному провадженні встановлено, що жінка-посадовець шляхом внесення завідомо неправдивих  відомостей  в офіційні документи, зловживаючи службовим становищем,заволоділа грошовими коштами у сумі понад 90 тис грн, виділеними на утримання дитячого садочка.

Фактично вищевказаною сумою грошей обвинувачена розпорядилась упродовж 2016-2017 років шляхом нарахування та виплатисобі в якості премії, за відсутності рішення органу вищого рівня та усупереч вимогам нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України.

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Рівненський міський суд.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень санкції інкримінованих статей КК України передбачають відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області.

Читайте також