У Рівному збирають копійки на ліки для хворих дітей: як долучитися

У Рівному оголосили про збір копійок, аби потім обміняти їх у банку та придбати ліки для хворих діток.

Про це повідомляє UA: Рівне.

Акцію назвали "Копійки рятують життя", її розпочав благодійний фонд "Скарбниця надії".

Ідея заходу з'явилася тоді, коли Національний банк з 1 жовтня анонсував вилучення із обігу монет номіналом в 25 копійок.

Відтепер монети у 25 копійок можна буде обміняти лише в банках упродовж наступних трьох років. Аби зібрати гроші на ліки онкохворих дітей, у благодійному фонді "Скарбниця Надії" вирішили розпочати акцію "Копійки рятують життя".

Небайдужі можуть приносити монети в офіс благодійного фонду "Скарбниця Надії", що в офісному центрі на вулиці Данила Галицького у Рівному.

Суспільне

"Дізналися, що 25 копійок взагалі вилучаються з обігу, копійка-дві-п'ять теж вилучені. Ми зрозуміли, що в людей є монети, які вони не зможуть використати, тільки поміняти їх в банку. Але це треба довго стояти в черзі, ми попросили людей приносити монети нам", – додає Мар'яна Рева.

Зі слів керівниці благодійного фонду, до акції активно долучаються охочі.

"Вирішив долучитися, глянув – на підвіконні стоїть півлітрова банка з дрібнотою, завжди з магазину приходиш і викидаєш в банку, воно якось назбирується. Долучився, приніс, думаю, що добро це комусь принесе", – розповів рівнянин Віктор Самчук.

Фото - Суспільне

Загальної суми чоловік не рахував. За його словами, копійками приніс до 50-ти гривень.

За словами Мар'яни Реви, акцію проводять не лише в Рівному, а й по області. Скриньки поставили у деяких школах, магазинах, перукарнях тощо.

Крім того, копійки збирають і представники різних організацій, зокрема, долучилися патрульні поліцейські.

Суспільне

"Ми цю інформацію поширили серед особового складу управління і сказали, де буде скринька. Наразі вона в моєму кабінеті знаходиться, туди приносять колеги копійки з дому, в кого які є і долучаються до ініціативи", – прокоментувала патрульна поліцейська Іванна Бояківська.

Триватиме акція до 31 жовтня, потому копійки посортують та обміняють у банку. Зібрані гроші витратять на ліки для онкохворих дітей.

Читайте також