У Рівному змінять умови конкурсу на ескіз пам`ятника Бандері

Фото - stroyobzor.ua

Ідея вшанування пам’яті очільника українських націоналістів Степана Бандери вже декілька років була на вустах і в містян, і в громадських організацій. 16 січня на виконкомі в Рівному затвердили питання щодо проведення конкурсу на кращу пропозицію створення ескізного проекту пам’ятника. 30 травня вже й провели конкурс ескізів, однак, журі не обрали жодного з них. Саме тому, сьогодні, на засіданні міськвиконкому розглядали можливість оголошення повторного конкурсу із дещо зміненими умовами.

Відповідно до нової програми, планують визначити найкращу архітектурно-планувальну проектну пропозицію та ідейно-художнє рішення майдану Згоди, а саме для реалізації ідеї концепції пам’ятника, що увічнюватиме визначного державного діяча, та стане гарною окрасою на вході до парку ім. Т. Шевченка. Тобто, разом із пам’ятником, автори повинні продумати і облаштування входу в міський парк зі сторони перехрестя вулиць Чорновола-Бандери.

Терміни проведення конкурсу:

19 липня 2018 року

 Оголошення про Конкурс

23 липня 2018 року

 Початок реєстрації учасників Конкурсу

23 серпня 2018 року

 Кінцевий термін подання заявки на конкурс.

24 вересня 2018 року

 Кінцевий термін подачі конкурсних проектів

27 вересня 2018 року

 Початок виставки відібраних проектних пропозицій

9 жовтня 2018 року

 Фінальне засідання журі, Визначення переможців

 10 жовтня 2018 року

 Оприлюднення підсумків Конкурсу

 11 жовтня 2018 року

 Виставка проектних пропозицій переможців Конкурсу

 

Вимоги до проектних пропозицій

-  Для участі в Конкурсі учасники подають проектні пропозиції щодо пам’ятника Степану Бандері з прив’язкою його до конкретного місця та місцевості.

-  Учасники конкурсу подають такі матеріали (документи):

  • ситуаційний план (М 1:2000);
  • генеральний план на оновленій топографо-геодезичній основі (у межах прилеглої території) (М 1:500);
  • розгортки по вул. В. Чорновола та вул. С. Бандери (М 1:100);
  • фасади пам’ятника (не менше двох) (М 1:50);
  • візуалізація пам’ятника в оточуючому середовищі з точок А та Б;
  • ескізна модель пам’ятника висотою до 50 см (матеріал довільний);
  • модель пам’ятника в електронному вигляді (масштаб довільний, розширення не менше 300 DPI);
  • інші ілюстративні матеріали, необхідні для розкриття ідеї;
  • пояснювальна записка.

Графічні матеріали подаються на планшетах формату А0 (згідно додатку). Обсяг пояснювальної записки – не більше двох сторінок друкованого тексту (формат А4) з визначенням орієнтовної кошторисної вартості пам’ятника, в тому числі вартість виготовлення проектної документації, виготовлення пам’ятника в натурі, проведення робіт з благоустрою.

Умови проведення конкурсу

  • Відкритий Конкурс проводиться в 1 (один) тур.
  • Журі приймає рішення шляхом голосування простою більшістю голосів.
  • Засідання журі вважається правочинним, якщо в ньому взяло участь більше половини його складу.
  • Члени журі участі в Конкурсі не беруть, не консультують учасників та утримуються від публічних заяв, що можуть вплинути на прийняття авторами проектних рішень.
  •  Члени журі не мають права розголошувати будь-які відомості з розгляду проектів і визначення переможця.
  •  Перед розглядом конкурсних проектів журі виключає з їх складу матеріали, що не обумовлені умовами та програмою Конкурсу.
  •  Журі не розглядає проектів:
  • які надіслані або подані після закінчення встановленого терміну;
  • анонімність яких була свідомо порушена;
  • такі, що не відповідають програмі та умовам Конкурсу.

Ці проекти за рішенням журі можуть бути допущені до участі у виставці конкурсних проектів із позначкою «Позаконкурсні проекти».

  • Оголошення результатів Конкурсу проводиться на офіційному сайті Рівненської міської ради та в засобах масової інформації протягом місяця після прийняття рішення журі.

Відзначення переможця конкурсу

- Для відзначення кращого проекту, поданого на Конкурс, встановлюються перша премія у розмірі20 000 (двадцять тисяч) гривень, друга премія у розмірі 15 000 (п’ятнадцять тисяч) гривень,третя премія у розмірі 10 000 (десять тисяч) гривень.

- Переможець конкурсу має право на подальше проектування пам’ятника та його виконання в матеріалі. Розмір вартості спорудження пам’ятника не може перевищувати більш як на 10 (десять)відсотків розміру вартості кошторисного розрахунку, який поданий в проектних пропозиціях.

- Конкурс вважається таким, що відбувся, якщо до участі в ньому подано не менше двох конкурсних проектів, з яких хоча б одному журі Конкурсу вважає за необхідне присудити премію.

-  Якщо журі не визнало жодний проект таким, який може бути рекомендований для подальшої реалізації, замовники звільняються від зобов’язань перед переможцем Конкурсу щодо замовлення на подальшу розробку проектно-кошторисної документації.

- Виплата грошової премії та вручення додаткових видів заохочень переможцям Конкурсу здійснюється замовником Конкурсу у місячний термін з дня прийняття рішення журі.

Інші умови конкурсу

-  Вихідні дані на проектування складаються з необхідних для розроблення проектів текстових, графічних і топографічних матеріалів, що характеризують архітектурну та містобудівну ситуацію, інженерно-технічні, географічні та геологічні умови на території тощо.

 - Конкурсні проекти, які подані для участі в Конкурсі та які не стали переможцями, можуть бути повернуті авторам впродовж одного місяця після оголошення підсумків Конкурсу. Після цього терміну організатори конкурсу не несуть відповідальність за збереження проектів.

-  Проекти, яким журі присуджені грошові премії, переходять у власність територіальної громади міста Рівного.

- Конкурс фінансується за рахунок бюджету Рівненської міської ради або інших джерел, не заборонених законом.

-  Витрати Конкурсу складають: грошова нагорода (преміальний фонд) та витрати, пов’язані з організацією і проведенням Конкурсу.

- Матеріали проектних пропозицій подаються на конкурс до Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради за адресою:35800, м. Рівне вул. Лермонтова, 6, тел./факс: (0362) 62-04-11, e-mail: [email protected], анонімно під девізом у формі шестизначного числа, яке проставляється у верхньому правому кутку на перших сторінках усіх матеріалів проекту. Інформація про авторів проекту, а також пропозиції щодо розподілу можливої премії між членами авторського колективу, подаються у запечатаному конверті з девізом.

Сьогодні ж депутати не проголосували за це, адже знайшли деякі неточності, тому попросили допрацювати та подати проект на наступне засідання. 

 

 

Читайте також