У Рівному знову вирішували, як боротися з незаконним видобутком бурштину (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Незаконний видобуток бурштину-сирцю на Рівненщині активізувався. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

 

Буквально після свят у всіх північних районах області зафіксували пожвавлення старательського промислу.

Це підтверджують і свіжі знімки зроблені засобами малої авіації (на фото).

Їх 27 квітня показали під час наради голови Рівненської ОДА з керівниками силових структур, очільниками РДА, екологами та лісівниками.

Вимивання каменю наносить значні збитки екології. Лише в Дубровицькому лісовому господарстві порушено 443 гектари землі. Раніше на виконання доручень голови ОДА Олексія Муляренка були вжиті заходи: встановлення блок-постів, закопування канав для водопостачання (загалом біля 3 км) і це має позитивні результати. Однак, щоб глобально змінити ситуацію треба вжити комплекс заходів.

«Немає єдиного правильного механізму, ми говоримо про комплекс заходів. Тому хочу почути пропозиції від кожної з присутніх тут структур: що можна зробити, скільки людей та техніки потрібно залучити, аби стабілізувати ситуацію. Напрацьовані нами рішення мають бути з прив’язкою до реальної нинішньої ситуації», - сказав Олексій Муляренко.

Під час наради, зокрема, було вирішено звернутися до ВРУ до Кабміну щодо посилення кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним видобутком бурштину.

Читайте також