У Рівному зупинили авто, в якому було бурштину на 200 тисяч гривень

16 травня працівники Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України в ході профілактичного відпрацювання виявили у Рівному автомобіль «BMW X5», в якому знаходилась сумка з камінням, зовні схожим на бурштин-сирець.

На місце події негайно викликали слідчо-оперативну групу Рівненського відділу поліції в Рівненській області. За результатами огляду позашляховика поліцейські вилучили каміння відбірної крупної фракції бурштину-сирцю вагою чотири кілограми. Вартість «сонячного» каміння на чорному ринку становить понад 200 тисяч гривень. 

Матеріали за вищевказаним фактом скеровані до органу досудового розслідування для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією статті 198 Кримінального кодексу  України (придбання або збут майна, завідомо здобутого злочинним шляхом). Санкція стаття передбачає покарання у виді арешту на строк до шести місяців або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.


Управління захисту економіки ДЗЕ Національної поліції України

Читайте також