У Рівному зустріли Першу хвилину миру (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Аби увічнити пам’ять про загиблих воїнів та жертв війни, на Дубенський меморіал у Рівному прийшли сотні рівнян. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Пізнього вечора військові, ветерани, молодь, діти та небайдужі містяни стали учасниками мистецької акції «Перша хвилина миру», яку провели до Дня пам’яті та примирення.

«Вже четвертий рік поспіль 8 травня, День пам’яті та примирення, ми відзначаємо з більшістю європейських країн. Ми віддаємо данину поваги мільйонам наших співвітчизників, які рятували від нацизму Україну, Європу та світ. Ми пам’ятаємо і завжди будемо пам’ятати тих, хто ціною свого життя чи долі подарував нам усім майбутнє», - зазначив Олексій Муляренко.

Для присутніх прозвучали музичні композиції від академічного камерно

го оркестру обласної філармонії, хорових колективів «Етерніта» та «Воскресіння», солістів  Миколи Швидківа та Павла Мищука.

Традиційно, о 23.01 – у першу хвилину тиші, запалили «вічний вогонь», а у небо випустили сотню повітряних кульок зі світлодіодами - у пам'ять про загиблих під час війни.

Довідково. Рівне перебувало під нацистською окупацією з 28 червня 1941 р. по 2 лютого 1944 р. - 945 днів. За цей час в місті було знищено понад 102 тисячі  радянських військовополонених і цивільних громадян, а у Рівненській області – понад 232 тисячі. Повністю або частково було спалено 176 сіл. Десятки тисяч мешканців області брали участь у русі Опору – у лавах українських, радянських, польських збройних формувань і підпільних організацій.

Читайте також