У Рівному з’явиться алея із сакурами

Фото - відкриті джерела

Представники Посольства Японії в Україні подарували Рівному близько 20 саджанців сакури. Їх висадили близько місяця тому біля Драмтеатру, а сьогодні міський голова Рівного Володимир Хомко та Перший секретар Посольства Японії в Україні Ацуші Вакуі символічно підливали їх. Також пан Ацуші Вакуі запевнив, що навесні наступного року приїде знову, аби подивитися, як у Рівному цвітуть сакури.

Також директор Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру Володимир Петрів розповів, що згодом біля театру реконструюють площадку. Частина коштів на це виділили з міського бюджету, а частину чекають від обласного.

«550 тисяч гривень виділили з міського бюджету на реконструкцію цієї площі, але цих коштів буде мало. Сказати, скільки їх треба, ми зможемо тільки після того, як завершаться ремонтні роботи. Згідно проекту буде виконана проектно-кошторисна документація, будемо знати, скільки коштів бракує (цих, що є - недостатньо), треба буде ще орієнтовно половина, обласний бюджет дофінансує», - додав Володимир Петрів.

Мова про ось цю частину:

Найімовірніше, що з обласного бюджету кошти виділять на наступній сесії, і вже у вересні-жовтні планують почати роботи з реконструкції цієї частини. Тут планують достелити бруківку, а також встановити лавочки, таблички тощо.

 Точної назви цієї поки що не озвучують:

«Я б її назвав «театральною алеєю», можливо, буде «Алея зірок» тих, хто колись працював у театрі, хто віддав йому життя, можливо «Зіркову алею» тут зробимо, як у Голівуді», - зазначив Володимир Петрів.

Читайте також