У Рівному з`явиться новий мурал: він буде цифровий і літаючий

На рівненській багатоповерхівці з’явиться «літаючий» digital-мурал. Малюнок прикрасить стіну будинку по вул. Коновальця, 7. Авторами ідеї є Громадська організація «Платформа взаємодій «Простір», а реалізовують проект за  підтримки Українського культурного фонду.

Мурал має назву - «Літаюче місто». Авторами ескізу є  творче об'єднання «Magic Art Group»  з Луцька. До складу команди входить четверо художників. У їхньому доробку близько 150 робіт на стінах різної величини у багатьох  містах України.

Паралельно із художніми роботами триває розробка цифрової візуалізації малюнка. Цим займаються відомі IT-фахівці та мультиплікатори з компанії «Lookinar» (м. Київ).

«Мурал з технологією доповненої реальності потрібен Рівному для розвитку туристичного потенціалу  та привабливості. А також впровадження інновацій, цифрових технологій та діджиталізації у сфері культури і мистецтв, підтримки та розвитку і професійного зростання молодих митців. На даний час у жодному з міст України поки ще немає digital-мурала, тому команда ГО «Платформа взаємодій «Простір» радіє, що він з’явиться саме у Рівному»,- зазначив голова правління ГО «Платформа взаємодій «Простір» Олександр Ковальчук.

Крім нового мурала, буде оцифрований також існуючий - «Моє місто». Нагадаємо, що він з`явився влітку на будинку по вулиці Міцкевича, 9. Авторами роботи є рівненсько-львівський тандем  River Cash і Taras Arm.

Нагадаємо, що «Простір» вже має досвід реалізації урбаністично-мистецьких проектів зі створення перших муралів у Рівному - THE STREET WALLS.  Це і величезний мурал «Моє місто», а також малюнки на стінах головного корпусу НУВГП.

За ходом реалізації проекту слідкуйте на сторінці у Facebook..

Довідка: Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.

Читайте також