У Сарнах - рекорд за кількістю нових випадків COVID-19

Головний лікар Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк поінформував на своїй сторінці у Фейсбуці про ситуацію із хворими на коронавірус у регіоні. 

Зокрема, за його словами у Сарнах зафіксовано антирекорд - 97 нових випадків інфікування коронавірусом.

"Реанімація, вісім хворих, всі важкі, киснезалежні. Двоє на неінвазивній ШВЛ. Двоє з високими температурами. Поступив один хворий з смт. Зарічне. Виписки не було. Переведено двох, одного з інфекції та одного з обсервації", - повідомив керівник медзакладу.

У інфекційному відділенні, за його словами, знаходиться 17 хворих на коронавірус. 

"Поступило троє - це жителі м. Сарни, смт. Клесів, с. Люхча. Виписано вісім людей з одужанням. Ротаційно переведено одного в реанімацію та одного в інфекцію з реанімації. Киснезалежних шість хворих, їх стан важкий. З високими температурами шість хворих", - рокоментував пан Іванюк.

На обсервації у лікарні знаходяться 79 хворих на пневмонію

"Поступило чотирнадцять, це жителі м. Сарни(10), с. Любиковичі, с. Глушиця, с. Немовичі та с. Городець. Виписано сім хворих. На сьогодні по обсервації в нас живий потік, одних виписуємо а інші в коридорі вже чекають поки проведуть обробку палати і поміняють постільну білизну. Такі реалії. З високими температурами тридцять дев‘ять", - розповідає лікар.

Отже, у медзакладі - 104 хворих, з них 47 з ковід-19.

"З 97 нових підтверджених м. Сарни(35), смт. Клесів(21), с. Карпилівка(27), с. Немовичі(3), с. Орлівка(2), с. Люхча(2), Р. Карпилівська, с. Пугач, с. Яринівка, с. Вири, с. Зарів‘я, с. Чудель та с. В. Вербче", - додав медик.

Нагадаємо, у Василя Іванюка діагностували COVID-19. Нещодавно головний лікар робив повторний ПЛР-тест, який знову показав позитивний результат.

"З нетерпінням чекав на свій ПЛР, і, нажаль, нічого поки що втішного, далі плюсую. Хвороба дуже стомила, хочеться пошвидше в колектив, на роботу", - прокоментував медик.

Читайте також