У селі на Рівненщині у кота виявили сказ

У Малих Дорогостаях виявили сказ у кота.

Млинівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області інформує, що в лютому на території с.Малі Дорогостаї зареєстровано лабораторно підтверджений випадок захворювання на сказ у домашньої тварини (кота).

«Звичайний дворовий кіт, мав лагідну вдачу. Все розпочалось цьогоріч 3 січня, кіт гуляв на вулиці й на нього напали бродячі пси, які поранили лапу. Відтоді кіт був млявий, мало харчувався. Десь днів 8 тому цапнув мене за руку, коли давав йому їсти, та я подумав, що він просто хворий. А оце мама давала йому молоко і він накинувся на її руку і покусав. Ми відразу зрозуміли, що і до чого, повідомили відповідні служби. Кіт же весь час перебував замкнутий у хліві. Він помер, провели дослідження та виявили сказ. Ми отримали комплекс медпрепаратів проти сказу в Млинівській ЦРЛ», - розповів власник кота про деталі виявлення сказу для Інформаційного порталу Млинова.

Наразі проводиться комплекс заходів з метою локалізації та ліквідації вогнища сказу серед тварин та недопущення захворювання людей на цю небезпечну хворобу.

Читайте також