У центрі Рівного хочуть встановити підземний смітник (ФОТО)

У центрі Рівного біля будинку на вул. Крушельницької, 77 хочуть встановити сучасний підземний сміттєвий майданчик. Такий проект зареєстровано на Громадський бюджет.

Автор проекту Олександра Макогон каже, що це має стати пілотним проектом у Рівному для того, щоб мешканці міста побачили альтернативний сучасний метод збирання сміття. 

"Для підземного сміттєвого майданчика не потрібно залучення жодної додаткової спецтехніки. Адже сміттєві контейнери піднімаються нагору гідравлічним підйомником. Там передбачена можливість застосування роздільного збору сміття", - пояснює ініціаторка Олександра Макогон.

Очікується, що в результаті встановлення такого підземного сміттєвого майданчика буде досягнуто візуальної та санітарної чистоти.

 

Інші переваги:

  • Відсутність неприємного запаху від розкладання харчових відходів;
  • Точки збору сміття більше не слугуватимуть місцем проживання небезпечних бродячих тварин;
  • Харчові і побутові відходи не розтягуватимуться птахами;
  • Точки збору сміття більше не сприятимуть розмноженню комах, щурів та інших шкідників;
  • Точки збору сміття більше не приваблюватимуть бездомних.

 

Автор проекту пояснює, що підйомна платформа встановлюється в заздалегідь підготовлену бетонну шахту (приямок), частина якої буде відведена під апаратну, в якій встановлюється гідравлічна станція і електрощит. 

Бюджет цього проекту, до слова, становить 250 тис.грн. Якщо проект потрапить на голосування, то вже з середини вересня рівняни, який сподобалася така ідея, зможуть підтримати її своїм голосом.

Читайте також